2010. június 30., szerda

Az írók semmibe vétele

Nem elég, hogy csak pár százalék jutalmat kapnék a regény után, de a kiadó nem törődik az íróval egyáltalán: közöltem velük, hogy július 1. és 12. között Törökországban leszek, és ne küldjék a szerződést. Erre ők június 30-án postázták azt. Azaz ma. Tehát nem kaphatom kézhez. Vajon meddig őrzik a postán a levelet? Valószínűleg visszaküldik hozzájuk. Feltéva, ha ajánlva adják fel.

Hitviták tűzében 2.

A Jehova Tanúja azt írta vissza, hogy az angyalok és az Úr közvetlenül szóltak az emberekhez, így nem ad hoc módon lehet a paradicsomba vagy gyehennára kerülni. Viszont arra már nem tudott válaszolni, hogy miért ír másképpen a négy evangélium, például Jézus (béke legyen vele) feltámadásáról (ld. Lukácsnál két angyal, Máténál és Márknál egy-egy angyal jelenik meg). Ha Istentől ihletett mű lenne, akkor ilyen eltérések lennének benne?! Zavarában azt mondta a Jehova Tanúja, hogy ő még nem vette észre ezt a különbséget, de majd utána néz.

Továbbá közöltem vele, hogy az iszlám hit szerint volt egyetlen ősevangélium, mely elveszett.
Ma (2010. julıus 3-an) irt a Jehova tanuja, hogy öt nem zavarja az ellentmondas az evangelıumokban. De miert van az, hogy a Koran ellentmond a Biblianak - kerdi. Valaszom: mert atirtak a Bibliat!

2010. június 29., kedd

Titkos, szigorúan titkos

Eddig megjelent általános iskolás koromban (8. osztály) a Legszebb, legemlékezetesebb karácsonyom című fogalmazásom. Egyetemista koromban a Pillanat története című kötetben a Diplomata és a Lányka című novellám, s az interneten olvasható a Toldi szerelme paródiám.

Most szponzort (Bayer - mert ott dolgoztak a főhősök) Németországból keresek. Őket próbálom rávenni, hogy támogassák a kb. egymillió forint önrészt kívánó, Titkos, szigorúan titkos című regényem kiadatását.

Kiváncsi vagyok a fejleményekre!

Eddig a Bayer már küldött nekem egy könyvet a működésükről. Így bízok a németek jószívűségében. Ma jön meg a kiadói szerződés.

Balkáni utam


Saját pénzünkből kiutaztunk Macedóniába, Szkopjéba egy iszlám konferenciára. Voltak a vissztafele úton problémák, mert a szerb határról visszafordítottak minket. Koszovónál szerettünk volna belépni, s ők nem ezt az országot nem ismerik el önálló államként. Montenegró felé kerültünk. Ahol a 2000 méteres hegyet a régi Audi alig bírta: ötpercenként meg kellett állni, mert felforrósodott a motor.

Voltunk az út során Szerbiában. Odafele megálltunk a szabadkai dzsáminál, visszafele pedig Novi Pazarban, ami a szandzsáki muszlimok fővárosa.

Macedóniában Szkopjén kívül voltunk Tetovóban és Gosztivárban. Koszovóban pedig a nagyon szép Prizrenben, ahol egy helyi fiú kalauzolt minket, s meghívott egy étterembe.

Most Törökországba készülök a férjemmel a törökök meghívására (az iszlám hit pozitívuma a jótékonykodás). Július elsején megyünk, és 12-éig maradunk, de már előre félek a repülőtől (szédülés, hányinger), mert már egyszer repültem Törökországba, s már átéltem ezt. Insallah nem zuhanunk le.

Szinkronizálni fogok insallah


Eddig magyar-francia szakos tanárként, francia-német idegenvezetőként, francia lektorként dolgoztam, és a Kegyes Korán fordítását korrektúráztam (helyesírási hibák javítása).

Most úgy néz ki, hogy a szinkronszínész végzettségemnek is hasznát veszem Allahtól várva jutalmat és fizetséget. Egy török rajzfilmet szinkronizálnék, csak attól félek, hogy megpróbálnak lebeszélni róla, mondván, hogy számítógéppel is megoldható, szinkronizálás nélkül is a film. Mert úgy olcsóbb lenne... De a gyerekeknek jobb a szinkronhang! S ez fontos! Mert gyerekkorban kell elkezdeni az iszlám hit tanítását.

Ha már a fimnél tartunk. Egy török operatőr dolumentumfilmet készített rólam a lakásunkban. Arról, hogy hogyan lettem muszlim.

Remélem, Allah segít abban, hogy a film adásba kerüljön, s abban, hogy szinkronizálhassak.

A magyar szinkronszínészek (pl.: Varga T. József) vagy színész rokonunk, Tóth Anita, nem segítettek szinkronizálási munkát találni, de most Allah segít. Meghallgatta az imámat.

Hitviták tüzében

Egy volt barátnőmmel, -aki Jehova Tanúja-, leveleket váltunk az interneten. Írtam neki, hogy az Özönvíz vagy Vízözön a Korán szerint nem az egész Földet öntötte, mint a Bibliában, s hogy a két víz között fal van (Atlanti és Indiai), s azt a búvárok a 20. században fel is fedezték! S ezt a Korán már régen megírta. Akár a magzat létét és fejlődését, amit a korabeli arabok nem tudhattak. Erre a Jehova Tanúja nem válaszolt semmit. A muszlimok szerint Ádám (béke legyen vele) volt az első próféta, a Jehova Tanúi szerint Mózes (béke legyen vele). Megkérdeztem tőle tegnap, hogy akkor mi lesz a Mózessel egyidőben vagy előtte élőkkel, akik nem ismerték Jézust (béke legyen vele). Szerinte nem támadnak fel (gyehennára jutnak)? Ez nem lenne igazságos, mert azok az emberek, nem tehetnek róla, hogy mikor születtek.