2010. október 27., szerda

Hitviták tüzében 8

Újfent volt egy internetes levélváltásunk a Jehova Tanújával.
Felvetettem a kérdést, hogy milyen lesz Jézus ezeréves uralma. Jézus és társuralkodói a többség dönt elve alapján döntenek egy kérdésről? Netalán még Istennek is parancsolnak?
A Jehova Tanúja válasza: ezek a lények az isteni igazságosság szerint is egyek, tehát egy lesz a véleményük. Az isteni igazságosság szerint találtattak igaznak.
Allahu Akbár! Csak Allah parancsol- állítom én.

2010. október 19., kedd

Hitviták tüzében 7

Ismét írtam a Jehova Tanúi barátnőmnek. Ugyanis szerintem igazságtalan az, ami t a Biblia tanít, hogy a gyerekek egyből a Mennyországba kerülnek. Azt válaszoltam neki, hogy a Korán szerint a gyerekek és az őrültek örömteli életüket élik Al- Aref országában, majd a Korán 7. Szúrája szerint ezek megszólítják a Pokollakóknak, s felróják nekik, hogy csak a vagyonukat gyűjtötték, nem az Istent szolgálták. Erre Allah azt fogja nekik mondani, hogy:ti istenfélők, lépjetek be a Paradicsomba.
A muzulmán hit szerint tehát indokolt a gyerekek Paradicsomba jutása, a Biblia szerint nem.
Erre a Jehova Tanúja azt válaszolta, hogy a gyerekek bűntelenek, ezért juthatnak a Paradicsomba. Ilyen logika szerint én is lemondanék a földi örömökről a Mennyországért cserébe, s gyerekként inkább meghaltam volna.
Azt javasoltam a Jehova Tanújának, hogy legalább olvassa el a Koránt, hisz én is elolvastam a kiadványait, melyeket ő adott nekem. De ő azt írta vissza, hogy már megtalálta az igazságot, ami olyan neki, mint a tiszta víz, a Korán meg mint a poshadt víz, ezért nem olvassa el. Ez szerintem nem korrekt. De döntsék el Önök!

2010. október 17., vasárnap

Hitviták tüzében 6.

Nyájas olvasó!
Újabb szópárbajra került sor telefonon köztem, és a Jehova Tanúi között. János Evangéliuma5- ben ugyanis ez áll:" Az Atya nem is ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak engedte át".
Kicsivel lejjebb ez olvasható:" Én önmagamtól nem tehetek semmit: ahogyan tőle hallom, úgy ítélek..."
Most akkor ki ítél? Jézus vagy Isten?
Allahu Akbar!
A Jehova Tanúja szerint Jézus és az Isten nagyon ismerik egymást, mert évmilliárdokig éltek együtt, ezért bízta rá az ítéletet Krisztusra az Úr.