2011. május 21., szombat

Hitviták tüzében10

A minap újabb konfrontációra került sor a Jehova Tanújával. Először azt kérdeztem tőle, hogy Jézus mondja:" mielőtt Ábrahám volt én vagyok. " s az " én vagyok szófordulatot Isten mondja magáról a zsidók és a keresztények szerint. Erre a jehovás azt válaszolta, hogy ez félrefordítás. Erre én írtam neki, hogy a francia Új Testamentumban( Nouveau Testament), az van, hogy:"...je suis", azaz én vagyok. Erre a jehovás visszakozni kezdett, hogy hát tényleg a Károli Bibliában az van, hoy én vagyok, bezzeg a jehovás bibliában, a Yahopistában az vagyon írva, hogy:" én voltam" Erre énazt írtam, hogy az Ószövetségben az áll, hogy:" mindnyájan Istenek vagytok". Következésképp Jézus is Isten lenne, de ez vérlázító társítás. A jehovás azt írta vissza, hogy János egyedüli Istennek, Ézsaiás Erős istennek nevezi Jézust, aki majd bíró lesz, így megérdemli az isten nevet, S amikor Tamás így kiáltott fel Jézushoz:" Én uram, én istenem", azt csak elragadtatásában tette, nem gondolta komolyan.Én válaszra sem méltattam, de magamban leszögeztem, hogy Ádám botlása után az emberekből az Ószövetségben Isten elvette a Szent Szellemet, vagy Szent Lelket, tehát nem lehettek istenek,

2011. május 19., csütörtök

A Kümdje zenekar koncertje

A képen háttal ülök fehér kendőben

Tegnap, 2011. május 18-án, 6 órás kezdettel (kicsit később) a Török Köztársaság ünnepe előtti napon koncertezett a Kümdje zenekar a Corvin Sétány nevű bevásárlóközpont Mevlana török éttermében.

Játszottak arab zenét, görögből átvett zenét, egy dalt az alsóbb énről stb.

Ahmet Bariscil énekelt, bár picit halkan. Ömer (Biró Zsolt) udozott. És egy Júlia nevezetű hölgy klarinétozott és szaxofonozott.

Én a taktust vertem a lábammal tetszésemet kifejezendő. A nézők között ott volt pakisztáni Mohamed, aki Manchesterben él és tanít angolt, matekot és Koránt.

Amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan el is tűnt a síita Ahmed.

Ezen török kávéházi est főszervezőjével, Mehmet Inceogluval, ültünk egy asztalnál, és diskuráltunk: feleségét, Dr. Korpai Anitát osztályvezetővé nevezték ki, s jövőre babát terveztek.

Kellemes meglepetés: a mellettem lévő asztalnál török teát rendeltek, s én szomjas voltam rá. Allah meghallgatta kérésemet, s Ahmet Bariscil testvérem a saját teáját felajánlotta nekem, majd magának is rendelt.

Annak dacára, hogy a koncert ingyenes volt, kevés volt a néző, pedig jó volt a hangverseny.