2017. április 25., kedd

Vallásközi párbeszéd a Testről és a Lélekről c. film kapcsán

Tegnap a Berlini Filmfesztiválon Aranymedve - és Ökomenikus- díjat nyert Enyedi Ildikó filmjét, a Testről és a lélekről címűt néztem meg a férjemmel. Ez dialogizálásra inspirált.
Ugyanis a történetben egy vágóhídon a gazdasági igazgató , és az új kolleginája, a minőségi ellenőrnő románca bontakozik ki. MINDKETTEN UGYANAZT ÁLMODJÁK: SZARVASOK ÁLMUKBAN. S hogy erre hogy derül fény? Úgy, hogy a vágóhídon, illegálisan, fedeztetésre búgató port használnak, Ezt valaki ellopja, s a rendőrség nyomozni kezd ez ügyben. A tettes, akit Schneider Zoltán -, akit a tavalyi színházi évadban a Radnóti színházban a legtehetségesebbnek tartottam, - alakított, megpróbálta az új kollégára,, a minden nőnek, a munkahelyen, köztük a főhősnőnek is udvarló Sanyira  " kenni" a csínyt,? vagy bűncselekményt?( felfogás kérdése).Ám a pszichológusnő, aki mindenkit kikérdez pl. arról is, hogy mit álmodott előző este, rossz tréfának véli a főszereplők megegyező álmát. A gazdasági igazgató és a minőségi ellenőr, Mária ezután minden nap megbeszélik előző esti álmukat, majd együtt alszanak. Aztán egy röpke szakítás, Marika felvagdosta miatta az ereit, s végül minden jó, ha a vége jó alapon szerelmeskednek,. Ám közös álmuk ezzel véget is ér.
A közös álmot az úgynevezett iker lelkekkel magyarázzák sokan. E szerint egy lélek van két emberben, egy férfiban és egy nőben, akiknek ugyanolyan a hangulatuk, reakciójuk , Uram bocsá, még álmuk is. Ezzel a jelenséggel én személy szerint is találkoztam, de Dr. Tejszir a Bartók Béla úti mecsetben ezt úgy magyarázta nekem, hogy a lelkek találkoznak álmukban, s megbeszélik mit mondanak egymásnak .másnap.https://g.co/kgs/9EEg7M

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése