2020. május 1., péntek

A nap mottója (Bloggerképző, 2. napi kihívás)

                                            2. A nap mottója

   "És maradjatok a házatokban, és ne mutogassátok magatokat, ahogy a Tudatlanság Koránban mutogatni szokták. És tartsátok meg az imát, és adjátok meg a zakátot, és engedelmeskedjetek Allahnak és a Küldöttének! Allah csak el akarja távolítani tőletek a tisztátalanságot, Ház Népe, és meg akar tisztítani benneteket megtisztítással." ( Korán, 33 szúra- a Szövetségesek- 33. ája)


A szúra magyarázata: Qatadah (r.a) azt mondta: " Amikor azasszonyok kimentek az utcára, szégyentelen és csábító módon jártak, és Allah ezt tiltotta meg nekik. " Haijan azt mondta: " Ez arra vonatkozik, amikor egy asszony kendőt köt a fejére, nem megfelelően kötötte meg, és a nyaka, a nyaklánca, a fülbevalója, minden ékszere látható volt."



A koronavírus pándémia az embereket- így a nőket is- a kijárási tilalommal otthonukban tartja. Nemcsak, hogy otthonról dolgoznak , de kimenni is csak a legszüksségesebbekért- patikába, orvoshoz, bevásárolni- mozdulnak ki a négy fal közül.

De  ez- meglepő módon- a nem muzulmán vallású nőket is örömmel tölti el: unokahúgom most  homme office- ban dolgozva több szabadidővel rendelkezve végre beíratkozhatott egy onlie varró tanfolyamra, egy barátnőm szereti, hogy odahaza a gyerekeivel lehet, egy másik, szintén nem muszlim- barátnőm egyeesen" imádja ezt a szezont.". De a egyszínésznő is büszkén mutogatja az odahaza , pofi pékeket megszégyenítő, saját készítésű házi kenyerét. egy újságban.
Mindez nem azt jelenti, hogy a muszlim vallásban a nőnek nem lehet elmennie dolgozni- SŐT , AMI PÉNZT A MUZULMÁN  NŐ MEGKERES,  AZ AZ ÖVÉ LESZ!- hanem azt, ha a nőnek nem tetszik a munka, otthagyhatja azt.bármikor. Az ő elsődleges feladata a háztartás vezetése és a gyereknevelés.
Akkor is otthagyhatja a nő a munkát az iszlámban, ha munkahelyi zaklatásnak lenne kitéve, mint napjainkban számos magyar színésznő. Ez elkerülhetőbb az iszlámban, ahol a nők nem kihívóan - mini szoknyában, óriási csüngő fülbevalóval, öt kiló rúzzsal kirúzsolva - mennek dolgozni, hanem hosszú ruhában, kendőben, smink nélkül.
EZ NEM AZT JELENTI, HOGY A MUSZLIM NŐ NEM ÍZÍG- VÉRIG NŐ, DE A SZEXI VISELETET MEGTARTJA OTTHONRA A FÉRJÉNEK:
Talán mégis van értelmi felütni a Koránt? Ha igen, jobb későn, mint soha, de korán még jobb, mint későn....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése