2020. május 2., szombat

Homme office/Homme School, ahogy én látom (Bloggerképző, 13+1. napi kihívás)


Hallottál már a homme office-szindrómáról?  Még nem?  Akkor olvasd el ezt a blogbejegyzést!

Eleddig sokszor sóvárogtunk a homme officeban való dolgozásért.  Mondván nem kellene  korán felkelni, kapkodva felöltözni, s jobb esetben, sietősen,  bekapni egy pékégben valamit., majd zötykölődnünk valami zsúfolt közlekedési eszközön, míg be nem érünk a munkahelyünkre.
Most, hogy a férjem  ezeket,  az egy ideig áldásos következményét  a coronavírusnak a saját bőrén megtapasztalta, szembesült annak negatív következményével, a homme office- szindrómával. VAGYIS STRESSZES, ROSSZUL ALSZIK AMIATT,  HOGY FELBORULT A NAPIRENDJE,  S A PIHENŐIDEJÉBEN IS DOLGOZIK, S DOLOGIDŐBEN MEG PIHENGET EGY KICSIT ( FŐZ VALAMI KÜLÖNLEGESET, MEGHALLGATJA MINDEN NAP PONTBAN  11 ÓRAKOR AZ OPERATÍV TÖRZS KORONAVÍRUSSAL KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÓJÁT? STB). 
Valahogy olyan lehet ez az érzés, melyet valamelyik görög dráma főhősnője mond :" Élve nem élek, halva nem halok." Vagyis ezt a mai kor mai emberének hétköznapi nyelvezetére átültetve: " Dolgozva nem dolgozok, pihenve nem pihenek." IGEN.  DRÁMA EZ: DRÁMAI HELYZET EZ IS.
Hogyan érjük el a konfliktus megoldását? A kulcsfogalom : NAPIREND, NAPIREND, NAPIREND ( ÉS MOZGÁS).
Vagyis keljünk föl időben, reggelizzünk is meg, aztán vessük bele magunkat a munkába, mintha a munkahelyünkön lennénk, de aztán, amikor a munkaidőnk  letelne,  egyből hagyjuk abba a munkát, s jöjjön, a jól megérdemelt pihenés! Semmi munka ekkor már!
 A lap topnál vagy számítógépnél ülés után elgémberedett tagjainkat pedig mozgassuk meg, tornázzunk ezután! Ez endorfint is termel, tehát jobban érezzük magunkat tőle, s jobban is alszunk.
Ha azonban ezek sem segítenének, konzultájunk online egy pszichológussal, mert más is áll az álmatlanság mögott. - Ha nem állunk valami fényesen anyagilag mostanság, nos, akkor ott vannak az ingyenes pszichológai szolgáltatások, melyeket elhivatott, humánus pszichológusok, pszichiáterek, mentálhigiénés szakemberek nyújtanak nekünk ebben a nehéz időszakban.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése